Skip links

Aankoper Motoren (m/v) – ATLAS COPCO WILRIJK (Closed)

Sectors: Manufacturing
Functions: Buyer
Locations: Wilrijk

Organisatie

De bedrijven van Atlas Copco ontwikkelen en produceren industriële gereedschappen, mobiele compressoren en stationaire persluchtinstallaties, vacuümpompen, gasscheidingsapparatuur, generatoren, apparatuur voor de bouw, en assemblagesystemen. Daarnaast bieden zij de bijbehorende services en mogelijkheden tot verhuur. De producten worden in meer dan 180 landen via een wereldwijd verkoop- en servicenetwerk onder verschillende merken, die geheel of gedeeltelijk het eigendom van Atlas Copco zijn, verkocht en verhuurd. Europa is de grootste afzetmarkt met een aandeel van 30% in de omzet en met 45% van het personeel.

De functie

De aankoper is verantwoordelijk voor het strategisch, tactische en operationele inkoopproces van de divisie en rapporteert rechtstreeks aan de teamleider. Naast de verantwoordelijkheid voor specifieke commodities, ben je verantwoordelijk voor verbeteringsprojecten en New Product Development projecten voor de Industrial Air Product Company. De aankoper is verantwoordelijk voor het opstellen van raamcontracten met leveranciers en eveneens voor de leveranciers opvolging gebaseerd op de vier pilaren: kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, product- en proces ontwikkeling en totale kost. De aankoper beheert en optimaliseert zijn/haar inkoop pakket in nauwe samenwerking met interne klanten, met de aankoopafdeling van andere divisies en andere productie eenheden.

Te verzekeren dat EDF Luminus op de meest optimale manier gebruik maakt van de best mogelijke leveranciers en oplossingen om waarde te creëren en performance aan te sturen
Bij te dragen aan de EBITDA van het bedrijf door de gerealiseerde savings
Een kostenbewustzijn te creëren en promoten binnen EDF Luminus

Verantwoordelijkheden van de aankoper

Initieert en werkt de aankoop besparingsvoorstellen af rekening houdend met kosten, waarde creatie en risico.
Is verantwoordelijk voor het aankoopproces in het kader van de productontwikkelingsprocessen (opstellen van inkoopplan, onderzoekt aanbiedingen zowel technisch als financieel en dit rekening houdend met wettelijke en andere reguleringen…)
Leidt de besprekingen van de aankoop contracten. Onderhoudt de leveranciersrelaties en doet regelmatig marktonderzoek. Onderzoekt actief nieuwe mogelijkheden gericht op minimale ‘total cost of ownership’.
De aankoper staat borg voor een goed beheer van de gegevensbank ( gegevens i.v.m. leveranciers, stuknummers klanten, prijzen…). Dit moet hem/haar toelaten altijd over de juiste en relevante informatie te beschikken ter voorbereiding van efficiënte gesprekken.
Beschikt over de vereiste product- en proces kennis. Onderzoekt de mogelijkheden op de markt.
Met de Atlas Copco doelstelling als basis werkt hij in samenspraak met de groepsleider een strategisch jaarplan uit met een productgroep analyse en overzicht van de opportuniteiten.
Deelt alle relevante informatie mee aan de interne klant in verband met hun aankoop behoeften. Ondersteunt de interne klant bij het opmaken van budgetten en plannen.
Optimaliseert het proces van bestelling tot levering en borgt het proces voor tijdige leveringen.
Ageert als multiplicator van supply chain concepten tov de leveranciers, met als doel operationele excellentie na te streven.
Zoekt systematisch naar synergiëen binnen de organisatie, met de collega’s van andere divisies en andere productie eenheden.
Structureert mee de relatie tussen aankoop en de interne klanten.
Maakt suggesties en werkt voorstellen uit die het aankoopproces en procedures verbeteren .
Meet en verbetert de leveranciersprestaties – gebaseerd op de 4 steunpilaren .
Bewaakt de aankoop prestaties en rapporteert dit op regelmatige basis aan de teamleider.
Je werkt en denkt mee over niet-commodity gedreven projecten die een algemene verbetering kunnen zijn voor het aankoopgebeuren.

Profiel

Je hebt een diploma Industrieel ingenieur, Handelsingenieur, TEW of gelijkwaardig door ervaring.
Je bent dynamisch en kan onafhankelijk werken.
Je hebt een analytische en assertieve ingesteldheid, bent resultaat gedreven en kan je werk plannen.
Je bent een teamplayer.
Je hebt een goede kennis van het Engels en kan je behelpen in het Nederlands
Gezien de internationale werkomgeving is sporadisch reizen noodzakelijk.

Solliciteren?

Mail uw CV naar Annemie Schuermans: annemie.schuermans@progressio.be (+32 471 42 63 23)
PROGRESSIO is een erkend Werving & Selectiebureau: Vlaanderen (VG. 1800/B) en Brussel (B-AB11.001)

Download vacature hier

Sorry! This job has expired.